Het wel en wee van de Vijfde Klasse E: JVV

JVV staat op de laatste plaats in de Vijfde Klasse E. De ploeg uit Sellingen heeft drie punten uit elf wedstrijden. De enige overwinning van het seizoen was tegen THOS uit Beerta. Desondanks hoopt trainer Johan Schoenmaker nog wel de nodige punten te pakken in de rest van het seizoen.
Om het team een steuntje in de rug te geven, kreeg JVV bij de training van donderdag bezoek van een mental coach. Bob Westerbrink stond langs de kant om te observeren.


Klotewedstrijden

In de kleedkamer gaf hij een heuse peptalk. 'Jullie hebben natuurlijk wel klotewedstrijden gehad, maar de wil is er wel. Anders stonden jullie hier niet', zegt Westerbrink na afloop van de goede bezochte training. Hij beloofde zelfs om later in het seizoen nog een keer langs te komen om te zien of er vorderingen zijn gemaakt.
Aanvoerder Tim Kremer sloot zelfs een weddenschap af met de mental coach uit Veendam. 'We hebben afgesproken dat hij vijf kratjes bier krijgt als we vijf keer winnen. Het was een goede toespraak.' Ook verdediger Nieck Bentum vond de peptalk nuttig. 'Het geeft ons positieve energie, daar moeten we mee doorgaan.'

Blijf communiceren

Westerbrink zelf gaf bij de training aan dat het in deze situaties vooral goed is om met elkaar te blijven praten. 'Termen als prima, goedzo, ga door en jammer. Dat zijn de woorden waarbij je inzicht toont en complimenten geeft en elkaar erop wijst als het verkeerd gaat', zegt de mental coach van onder andere schaatsster Janneke Ensing en wielrenner Rick Ottema.
Trainer Schoenmaker straalt van oor tot oor als hij in gesprek is met Westerbrink. 'Ik heb er echt wat aan. Hij let er gewoon goed op hoe wij met elkaar omgaan. Nog voor de training gooide hij z'n voelsprieten al uit om erachter te komen hoe het met de jongens is.'

Hup JVV

Tot slot vraagt Westerbrink nog of de spelers ook een soort van yel hebben. Aanvoerder Kremer roept in z'n eentje 'Hup JVV'. Hij krijgt snel bijval. Als Westerbrink aftelt van één tot drie doet iedereen mee. Het is het eerste resultaat van zijn peptalk. Applaus volgt. JVV lijkt klaar voor de tweede helft van de competitie.