Donar Museum: 'We missen nog heel veel dingen van de beginperiode'

Donar won zaterdagavond niet alleen van Rotterdam, de wedstrijd stond ook in het teken van het 65-jarig jubileum van de club. Ter ere daarvan heeft het Donar Museum een expositie gemaakt.

De toeschouwers en (oud-)spelers konden een kijkje nemen in het verleden van de club. Zo werden er bijvoorbeeld shirts, foto's en prijzen tentoongesteld.

Tentoonstelling hoort erbij

De initiatiefnemers en beheerders van het museum zijn Jeroen Nienhuis en Sander de Jong. Zij beheren ook de website van het Donarmuseum, waarop van alles te vinden is over de club. Zij zien de tentoonstelling als een 'must' voor het jubileum.
'Onze slogan is: geen heden, zonder verleden. En dat bewijst zich hier maar weer eens', legt Sander de Jong uit. 'En ook om de oud-spelers weer naar de club toe te trekken, om ook hen weer te verbinden met de cultuur van de club', vult Jeroen Nienhuis aan.

Op zoek naar oude spullen

Hoewel de collectie al behoorlijk uitgebreid is, zijn de beheerders nog altijd op zoek naar meer stukken voor het museum. 'We missen nog heel veel dingen van de beginperiode en daar zijn we echt heel naarstig naar op zoek,' besluit Nienhuis.