FC Groningen vangt bot in zoektocht naar vervanger Kappelhof

De blonde Ruben Yttergard Jenssen (tweede van rechts)
De blonde Ruben Yttergard Jenssen (tweede van rechts) © Marius Becker/EPA
De transfermarkt om spelers te contracteren in Nederland sluit maandagavond. Dus zoveel tijd heeft FC Groningen niet om een opvolger voor Johan Kappelhof aan te trekken. De FC zit in ieder geval niet stil.
'We gaan absoluut niet geforceerd op zoek naar een vervanger, maar ons doel is wel om nog een speler toe te voegen,' zegt directeur Nijland tegen RTV Noord.

Jenssen niet naar Groningen

De eerste naam van een potentiële opvolger kan al doorgestreept worden. Groningen heeft geprobeerd de Noorse middenvelder Ruben Yttergard Jenssen naar de Euroborg te halen, maar de 27-jarige speler van Kaiserslautern is in alle opzichten niet haalbaar. De ruim dertigvoudig international heeft nog een contract tot komende zomer in Duitsland. 
'Het klopt dat wij naar hem geïnformeerd hebben, maar wij hebben vrijdagmiddag gehoord dat het niet haalbaar is,' zegt Nijland. 

Kappelhof vrijwel zeker weg

FC Groningen heeft Johan Kappelhof meegegeven dat hij met het Amerikaanse Chicago Fire binnen een paar dagen rond moet komen. De clubs bereikten vrijdag een akkoord. Alleen Kappelhof zelf moet nog tot een overeenkomst komen.