Nadenken op z'n Henk Grols: spectaculair

'Fysiek en geestelijk ben ik kapot. Het is gewoon klaar. De afgelopen vijftien jaar heb ik dag en nacht geleefd voor mijn olympische droom en dat doe ik nooit meer.' Dat zei judoka Henk Grol uit Veendam donderdag na zijn uitschakeling op de Olympische Spelen in Rio.
Chronische klachten

Grol: 'Ik heb dingen, die nooit meer overgaan en waar ik veel last van heb. Ik ken veel mensen in de judowereld, onder wie mij trainer, die hun armen niet meer op kunnen tillen, een dubbele nekhernia hebben of slechte knieën. Ik wil ook nog een gewoon leven hierna. De vraag is of het verstandig is om hiermee door te gaan. Een jaar zou nog kunnen, maar vier jaar is echt te veel'.

Zeevissen

De Veendammer gaat vier maanden nadenken. 'Ik hou van zeevissen, dus ik heb een aantal trips gepland naar exotische gebieden.' Vier jaar geleden ging Grol ook zeevissen. Niet naar een exotisch oord, maar naar de ijskoude Noordkaap. Voor de Olympische Spelen van Londen wilde hij tot rust komen en zich in stilte voorbereiden.
Onze verslaggever Karel-Jan Buurke ging in mei 2012 mee op deze spectaculaire reis met deze spectaculaire judoka. Bekijk hier zijn reportage.