Groningen pakt eerste seizoenszege tegen Utrecht

FC Groningen heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. In de Galgenwaard werd FC Utrecht in een aantrekkelijk duel met maar liefst 5-1 verslagen. Oussama Idrissi en Danny Hoesen scoorden allebei twee keer.
Uitblinker

Groningen rook al snel dat er iets te halen viel in Utrecht en na een klein kwartier spelen was het uitblinker Idrissi die de score opende. Verdedigend gaven de gasten weinig weg. Op een ideaal moment, vlak voor rust, krulde Idrissi de bal opnieuw prachtig tegen de touwen: 2-0.

Spanning

De gasten gingen in de tweede helft onverdroten verder toen uitgerekend Zivkovic na een uur spelen de spanning terugbracht: 2-1. Net toen het weer een wedstrijd leek te worden werd Hoesen prima aangespeeld in de ruimte en werkte bekwaam af.

Invaller

Utrecht probeerde nog wel aan te zetten voor een slotoffensief, maar wist nauwelijks kansen af te dwingen. Invaller Tom van Weert was scherper en bracht met zijn eerste competitietreffer in dienst van de FC de stand op 4-1. Vlak voor tijd maakte Hoesen het Groningse feest nog groter.

Stijgen

FC Groningen stijgt door deze overwinning naar de dertiende plaats in de eredivisie met vijf punten uit zes wedstrijden.