Judoka Buseman grijpt naast NK-titel

© RTV Noord
Lena Buseman is er zondagmiddag in het Topsportcentrum in Almere niet in geslaagd om haar derde Nederlandse titel in de gewichtsklasse +78 te behalen.
Finale

In de finale verloor de 25-jarige judoka van Dijkmansport uit Groningen van Martine Demkes. Buseman werd in 2013 en 2014 kampioene in deze gewichtsklasse. Na langdurig blessureleed maakte ze afgelopen juni tijdens de Europacup in Slovenië haar rentree. Busemans ploegmaatje, Merel Barkman, pakte in dezelfde een bronzen plak.

Brons en zilver

Voor de uit Hoogezand afkomstige Jan Reijntjens was er een zilveren medaille. In de finale van de gewichtsklasse tot 81 kiloverloor Reijntjes van Jim Heijman. Judoka Margitte Hein van Judoschool Veendam kwam met een bronzen medaille uit Almere.
Zaterdag waren er twee medailles voor Groningse judoka's. In de klasse tot 52 kilo kreeg de 15-jarige Isa Heideveld uit Hoogezand een bronzen medaille omgehangen. Jennifer Wichers van Dijkmansport moest genoegen nemen met het zilver in de klasse tot 63 kilo. Zij verloor in de finale van Sanne Vermeer