Midstars boekt sensationele zege tegen landskampioen

© Ivo Lint
Tafeltennisvereniging Midstars uit Middelstum heeft zaterdagavond voor een enorme verrassing gezorgd door landskampioen Enjoy&Deploy Taverzo uit Zoetemeer met 4-2 te verslaan.
Voorsprong

De Groningers begonnen aan het duel zonder de Poolse aanwinst Kamil Tomaszuk die ziek thuis was gebleven. Zoetermeer, dat zich de afgelopen vier seizoenen tot kampioen liet kronen, miste hun kopman Borna Kovac. Jan Tammenga deed voor het eerst dit seizoen mee en verloor zijn eerste partij, maar Colin Rengers trok de stand namens Middelstum meteen gelijk door Roel Bogie te verslaan. Arnoud Meijer zorgde ervoor dat de thuisploeg met een 2-1 voorsprong de pauze in ging.

Schitterend

Tammenga liet zich in zijn tweede partij van zijn beste kant zien. In een schitterende wedstrijd won hij met 3-2 van Bogie, de laatste game met 11-3. Martin Khatchanov verkleinde de marge tot één punt door zijn partij te winnen en zo de stand terug te brengen tot 3-2. In de laatste partij van de avond overtuigde Rengers opnieuw en versloeg Stephan Tromer: 4-2.

Stand

Midstars klimt door deze overwinning naar de derde plaats in de eredivisie met zeven punten uit twee wedstrijden.