FC Groningen niet opgewassen tegen Heerenveen

FC Groningen heeft zaterdagavond de derby tegen Heerenveen met 3-0 verloren. De ploeg van trainer Ernest Faber eindigde de wedstrijd met negen man na rode kaarten voor Davidson en Memisevic.
Achterstand

Al na zes mintuten spelen kwamen de Friezen op voorsprong. Een goede actie over de linkerkant kwam via Van Amersfoort voor de voeten van de sterke Zeneli die de 1-0 binnen tikte. Groningen probeerde terug te komen in de wedstrijd, maar wist niks af te dwingen.
Rood
In de 35e minuut werd de wedstrijd verder op zijn kop gezet. Davidson liet zich provoceren door Zeneli en ging met zijn knie richting het been van de Zweed. Op het oog een onschuldige overtreding, maar scheidsrechter Liesveld beoordeelde het als een vorm van natrappen en stuurde de Australiër uit het veld.

Aftroeven
Na de rust domineerde Heerenveen met een man meer op het veld. Een kwartier voor tijd besliste Larsson het duel. Sorloth liet zich aftroeven door St Juste die de Zweed vrij voor Padt zette en eenvoudig scoorde. Hiermee was het duel gespeeld.

Ramp

Tot overmaat van ramp werd Memisevic in de 76e minuut met zijn tweede gele kaart, na vasthouden van Reza, ook nog eens uit het veld gestuurd. Tien minuten voor tijd bepaalde Reza de eindstand op 3-0 en kwam er zelfs een gefrustreerde supporter op het veld die snel verwijderd werd door stewards.

Stand

FC Groningen blijft onder in de eredivisie steken op de zestiende plek met zes punten uit negen wedstrijden.