Cazemier komt tekort in kopgroep

Marathonschaatser Pim Cazemier uit Den Horn heeft zaterdagavond tijdens de eerste wedstrijd om de KPN Marathon Cup geen podiumplaats kunnen veroveren. Cazemier werd achtste. Favoriet Arjan Stroetinga uit Waskemeer won op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.
Kopgroep

Cazemier maakte deel uit van een kopgroep van elf rijders die een ronde voorsprong hadden gepakt op het peloton. In de laatste tien ronden wist Cazemier zich te handhaven in de kopgroep, maar wist geen aanspraak te maken op de overwinning. In de eindsprint bleef Stroetinga zijn directe concurrent Fabio Francolini net voor. De derde plaats was voor Niels Mesu. Robert Post uit Groningen miste de slag en werd veertiende.

Zege

Bij de wedstrijd voor de vrouwen speelden de Groningse rijdsters geen rol van betekenis. De zege in Amsterdam ging naar Francesca Lollobrigida. De Italiaanse versloeg na 70 ronden in de eindsprint Irene Schouten. Janneke Ensing werd derde. De beste Groningse was Britt Tjalma op de vijftiende plaats. Daniëlle Bekkering uit Den Ham begon aan haar twintigste seizoen in het marathonschaatsen.