Schaatsster Van der Werff: 'Ik ben nu meisje af'

Topfit worden en een comeback maken. Dat is begin april het doel van schaatster Bo van der Werff. Ze stapt op de fiets, ondersteund door coach Dennis van der Gun.
De maanden daarvoor zit Van der Werff in een diep dal. Haar vorm is volledig weg door een onstoken verstandskies.

'Ik ben meisje af'

De Groningse sprintster is een kleine week voordat het seizoen losbarst in Groningen terug waar ze wil zijn. 'Ik heb een goede zomer gedraaid, meer omvang gekregen. Ik ben nu meisje af. Dat wordt wel duidelijk uit de wattages die ik trap en bij fietstesten', vervolgt de 24-jarige bij de presentatie van haar ploeg Afterpay in Heerenveen.

Basis gelegd voor comeback-seizoen

Ze stapt met ferme passen door de zaal. Inderdaad, ze is steviger geworden. Ze heeft de basis gelegd voor haar comeback-seizoen. 'Ik wil zo graag laten zien wat er nog allemaal inzit want ik heb nog zoveel plezier in het schaatsen.'

Aansluiting bij de top nog niet gevonden

Met name op de 1000 meter wil ze stappen maken. Op die afstand heeft ze de aansluiting bij de nationale top nog niet gevonden. 'Ik voel gewoon dat ik daar nog een grote stap kan maken', zegt Van der Werff.

Meer trainen voor de 1000 meter

'We hebben ook bewust de keuze gemaakt om meer op de 1000 meter te trainen. Ik heb nu meer inhoud om een goede kilometer te rijden', vertelt ze over haar plannen. Ze hoopt zich door twee goede sprintafstanden te plaatsen voor de WK Sprint.

'Mijn thuisbaan geeft altijd een extra kick'

Zaterdag begint voor haar in Groningen de KNSB Cup met de 500 meter. Bij het toernooi worden de eerste world-cup tickets verdeeld. Van der Werff is daar niet echt mee bezig. 'Ik wil graag dat alles op z'n plaats valt aanstaand weekend. En het is op m'n thuisbaan Kardinge. Dat geeft altijd een extra kick.'