Drost schiet Jong FC Groningen langs Capelle

© JK beeld
FC Groningen -23 heeft zaterdagmiddag met 2-0 gewonnen van VV Capelle. Jesper Drost, die wedstrijdritme opdoet na een enkelblessure, was de grote man aan de kant van de Groningers. Hij maakte beide doelpunten.
Scherp

De gasten begonnen scherp aan de wedstrijd en kwamen al in de zevende minuut op voorsprong. Een goede aanval leek in de zestienmeter afgeslagen te worden door Capelle, maar de bal kwam in de kluts voor de voeten van Drost die hard uithaalde: 1-0. Na de openingstreffer bleef Groningen -23 de bovenliggende partij met goed positiespel tot de zestienmeter van de tegenstander. Daar stokte het spel meermaals door verkeerde keuzes.

Beslissend

Na de pauze bleef het spelbeeld ongewijzigd. Groningen domineerde, maar kon door slordig spel en veel balverlies de tweede treffer niet forceren. Dik tien minuten voor tijd viel de beslissende goal alsnog. Na een korte corner schoof Ajdin Hrustic de bal op 25 meter van het doel in de voeten van Drost die niet nadacht en het leer keihard in de kruising schoot. Hiermee was het duel meteen gespeeld.

Stand

Groningen -23 stijgt door deze overwinning naar de zesde plaats in de derde divisie zaterdag met negentien punten uit twaalf wedstrijden.