Jong FC Groningen verslaat Almere City

Het moment dat de 3-1 valt
Het moment dat de 3-1 valt
Groningen onder de 23 heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen Jong Almere City met 3-1 gewonnen. In een attractieve wedstrijd was de zege voor de ploeg van coach Alfons Arts verdiend.
Voorsprong

De thuisploeg begon sterk en kwam na tien minuten spelen op voorsprong. Na een mooie aanval door het centrum was het Gijs Jasper die doeltreffend uithaalde. Na twintig minuten had Nicoló Pozzebon de tweede treffer op zijn schoen, maar hij schoot tegen de keeper van Jong Almere City op.


Kruising

Vlak daarna viel toch de 2-0. Pier Veldman tikte de bal binnen nadat deze in het strafschopgebied voor zijn voeten viel. Almere had in deze fase weinig in te brengen, maar kwam na een half uur uit het niets op 2-1. Voor de rust raakten de gasten daarna ook nog de kruising van paal en lat boven doelman Stefan van der Lei.

Beslissing

Na een kwartier in de tweede helft kreeg Groningen vlot drie goede kansen op rij. Payne, Pozzebon en Veldman slaagden er niet in om het duel te beslissen. Dit gebeurde uiteindelijk wel in de 82e minuut. Centrale verdediger Joël Amakodo kopte toen uit een vrije trap de bevrijdende 3-1 tegen de touwen.

Stand

Jong FC Groningen stijgt door deze overwinning naar de vijfde plaats in de derde divisie zaterdag met 22 punten uit dertien wedstrijden.