Oranje Nassau verliest van NSC Nijkerk na heftige wedstrijd met beenbreuk

© CVW Oranje Nassau/Twitter
Oranje Nassau heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen NSC Nijkerk met 2-1 verloren. Het duel in Nijkerk lag in de tweede helft twintig minuten stil na een dubbele beenbreuk van één van de spelers van de thuisploeg.
Balverlies

De Groningers kwamen in de 18e minuut nog wel op voorsprong. Ibrahim Sillah kopte uit een vrije trap de bal tegen de touwen. ON had de wedstrijd in handen, maar gaf na een half uur spelen door onnodig balverlies in de verdediging de gelijkmaker weg. Bas Ent scoorde namens Nijkerk. Op slag van rust moest de thuisploeg met tien man verder na een directe rode kaart voor Gerrit Bartels.

Dubbele beenbreuk

Na de pauze ging het van kwaad tot erger voor Oranje Nassau. De ploeg speelde slordig en ongeconcentreerd. Tot overmaat van ramp kwam doelman Alex van Stralendorff een kwartier voor tijd in het strafschopgebied te laat bij een doorgestoken bal en gleed met twee benen vooruit door op Bas Ent. De speler van Nijkerk liep hierbij een dubbele beenbreuk op en het duel moest tijdelijk worden gestaakt om te wachten op een ambulance. Van Stralendorff werd door de scheidsrechter met rood van het veld gestuurd. Ook kreeg ON een strafschop tegen.

Penalty

Na het oponthoud moest bij ON veldspeler Bob Poorta het doel verdedigen omdat er geen reserve keeper met de selectie was meegereisd. De resterende penalty werd binnengeschoten door Nico van den Brom. Een onnodige nederlaag voor Oranje Nassau dat zichzelf hiermee een slechte dienst bewees. De ploeg van trainer Patrick Zwart staat op de twaalfde plaats in de hoofdklasse met dertien punten uit twaalf wedstrijden.