Lois Abbingh: 'Die invalrol is best lastig'

© RTV Noord
'Als je in het veld komt als het goed gaat en het loopt dan even minder, lijkt het al snel alsof dat door jou komt. En als het minder goed loopt, is het als invaller lastig om in je eentje het verschil te maken.' Dat zegt handbalster Lois Abbingh uit Groningen over haar invalrol in Oranje.
EK-finale

De Nederlandse handbalvrouwen spelen zondag de finale van het EK tegen Noorwegen. Oranje overklaste Denemarken in de halve finale. Lois Abbingh uit Groningen scoorde één keer. Na de tweede plaats bij het WK van vorig jaar en de vierde plek bij de Olympische Spelen, is de EK-finale een nieuw hoogtepunt.

Brede selectie

Volgens Abbingh presteert Oranje op dit moment zo goed doordat er een hele brede selectie is. 'Iedereen heeft het zelfde niveau, waardoor je continu goede wedstrijden kunt spelen.' Daardoor heeft Abbingh nu wel een invalrol en daar heeft ze het niet makkelijk mee.
Oranje werkt dit weekend nog een rustige training af in de fitness en het team gaat nog een keer de tactiek bespreken. 'Dan zijn we wel klaar voor de finale', besluit Abbingh.