SV Marum wil onbespeelde rubberkorrels verwijderen

© Robert Pastoor/RTV Noord
Het bestuur van SV Marum wil de veelbesproken rubberkorrels laten verwijderen van het nog onbespeelde kunstgrasveld. Dat laat voorzitter Simon Neef weten.
Het bestuur reageert hiermee op
. Daarin zeggen enkele anonieme bronnen dat wetenschappers het niet eens zijn over de uitkomst van het RIVM-onderzoek naar de (on)veiligheid van de rubbergranulaatkorrels.

Standpunt was al eerder ingenomen

Het standpunt van het bestuur was enkele weken geleden al ingenomen en gedeeld met Marumer wethouder Hans de Graaf. Er heeft nog geen bal gerold op het kunstgrasveld. Op de uitzenddag van de inmiddels veelbesproken Zembla-uitzending zijn de korrels uitgestrooid over het veld.

Rubber verwijderen

'Wij willen dat de korrels van het veld worden afgehaald. Ouders hebben geen vertrouwen meer en andere clubs hebben ook wantrouwen. We gaan niet spelen op dit veld', zegt voorzitter Simon Neef.
'De wethouder heeft aangegeven dat het verwijderen bijna 100.000 euro kost. Dat kunnen wij niet alleen betalen. Wij hopen dat de gemeente ons helpt.'

Onderzoek doorlezen

Wethouder Hans de Graaf wil nog geen standpunt innemen over de beslissing van het bestuur. 'Wij willen het nieuwe RIVM-rapport bestuderen en dan een besluit nemen om de korrels wel of niet te verwijderen. Beide opties liggen nog open, maar verwijderen is wel een flinke kostenpost.'

Lees ook: