Teams van Mollema en Slagter buiten de top-tien in ploegentijdrit Tour

Mollema (midden) met zijn team tijdens de ploegentijdrit
Mollema (midden) met zijn team tijdens de ploegentijdrit © ANP
Bauke Mollema is met zijn team Trek-Segafredo als veertiende geëindigd in de derde etappe van de Tour de France, een ploegentijdrit. Het team verloor een minuut en zestien seconden op de winnende ploeg: BMC.
De Belg Greg Van Avermaet van BMC nam de gele trui over van wereldkampioen Peter Sagan. Mollema is nu dertigste in het algemeen klassement, op een minuut en zestien seconden van geel.

Slagter

Tom-Jelte Slagter zette met zijn ploeggenoten van Dimension Data de twintigste tijd neer, op 1.52 van BMC.

Man minder bij ploeg-Mollema

De ploeg van Mollema reed met een man minder, omdat de Ethiopische klimmer Tsabu Grmay gisteren afstapte met buikklachten. Hij had de twijfelachtige eer de eerste uitvaller in de Tour te zijn.
'Dat heeft zeker een rol gespeeld', zegt Mollema. 'Een mannetje minder in een ploegentijdrit is natuurlijk verre van ideaal. Eigenlijk valt het tijdverlies mij nog mee.'
Volgens Mollema ging de samenwerking in het eerste deel van de rit over ruim 35 kilometer nog redelijk goed binnen de ploeg.

Opgeblazen

'Daarna werd het echter rommelig. Ik kreeg het gevoel dat ik mezelf een beetje had opgeblazen. De anderen hadden daar ook last van. Misschien zijn we toch iets te snel van start gegaan. Daardoor moesten we in het tweede deel nog flink inleveren.'