VV Sellingen gaat door met oudste trainer van de provincie

Fokke de Jonge
Fokke de Jonge © Henk Elderman/RTV Noord
Fokke de Jonge weet van geen ophouden. In december wordt de trainer van VV Sellingen 70 jaar en zaterdag verlengde hij zijn contract bij de club. Hij is de oudste voetbaltrainer van onze provincie.
De gesprekken over een nieuwe verbintenis duurden niet lang. Bestuur, spelersgroep en trainer willen graag met elkaar verder. En ook de vaste supporters zijn tevreden over De Jonge.

Subtop

De Jonge staat met Sellingen in de subtop van de Vierde Klasse D op zondag. 'Ik vind het fijn dat de club en de groep ervoor gekozen hebben dat ik nog een jaar voor de groep mag staan', zegt de trainer voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen MOVV uit Midwolda.
De Jonge vierde in het verleden successen met Drentse clubs. Hij somt ze gemakkelijk op: DSC, Bargeres en Drenthina. Op Groningse bodem promoveerde hij twee keer met Onstwedder Boys: 'Een club waar ik nog een heel warme band mee heb. Ik ga altijd kijken: uit en thuis.'

Promotie?

Met Sellingen hoopt hij ook nog een keer te promoveren. Of dat dit seizoen lukt, is nog maar de vraag. Sellingen staat op de vijfde plaats met ruime achterstand op de koploper.