Spelers én supporters komen in actie voor noodlijdend Lycurgus

De selectie van Lycurgus na de winst op Dynamo
De selectie van Lycurgus na de winst op Dynamo © RTV Noord
Supporters zijn een inzameling voor de noodlijdende volleybalclub Abiant Lycurgus begonnen. Via een crowdfunding willen ze hun steentje bijdragen aan de spelerssalarissen en andere randvoorwaarden. Ook de spelers komen in actie.
Allerlei (Groningse) topsporters en coaches verbinden hun steun aan het supportersinitatief, zoals FC Emmen-trainer Dick Lukkien, Olympische medaillewinnaar Alexander Brouwer en volleybalinternational Laura Dijkema.
De supporters vragen sportliefhebbers een 'ticket voor de toekomst' te kopen, een investering in de toekomst van topvolleybal in Groningen. Een paar uur na de lancering van de actie stond de teller op 1.100 euro.

Spelers

Naast dit supportersinitiatief komen ook de volleyballers zelf in actie. In koppeltjes gaan ze langs sponsoren en andere bedrijven om een speciaal arrangement te verkopen rondom de thuiswedstrijd tegen Dynamo uit Apeldoorn.
Die wedstrijd wordt op 30 maart in MartiniPlaza gespeeld. Door de bedrijven een volledig verzorgde volleybalavond aan te bieden, hopen ze geld in te zamelen om het tekort van 150.000 euro enigszins weg te werken.