Grizzlies komt er ook tegen Geleen niet aan te pas

GRONINGEN - Groninger Grizzlies moest vrijdagavond opnieuw een gevoelige nederlaag incasseren. Op het ijs van sportcentrum Kardinge werd de ploeg van coach Sergey Yasin met 11-5 verslagen door Ruijters Eaters Geleen.
De periodestanden in sportcentrum Kardinge waren 1-4, 0-3 en 4-4. Grizzlies was na de eerste periode al kansloos in de wedstrijd. Na een vlotte 4-0 achterstand was het Zahir Hup die vlak voor het verstrijken van de eerste twintig minuten tegen scoorde namens de Groningers. Grizzlies goalie Wyatt Russell moest overigens bij een 4-0 achterstand van het ijs vanwege een liesblessure. Hij werd vervangen door Jeff Honebeeke.
In de tweede periode kregen de Grizzlies tot overmaat van ramp maar liefst 22 strafminuten te verwerken. Geleen wist hiervan te profiteren en scoorde twee doelpunten met een man meer op het ijs en nog een goal met een gelijk aantal spelers aan beide kanten. In de laatste periode scoorden Peter Cartwright (2x), Danny Kerstholt en Blake Pronk nog namens de Grizzlies. Geleen zette hier ook vier treffers tegenover.
Groninger Grizzlies staat onderaan in de eredivisie met 3 punten uit 19 wedstrijden.