Flames in eigen huis onderuit tegen Den Bosch

GRONINGEN - GasTerra Flames heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen EiffelTowers Den Bosch met 90-77 verloren. Het was de derde seizoensnederlaag voor de Groningers.
In het eerste kwart was de wedstrijd in balans en was Matt Haraysz bij Flames in topvorm. Na de eerste tien minuten stonden de Groningers met 24-17 voor. Langzaam maar zeker kwam Den Bosch beter in het spel. Onder aanvoering van Kees Akerboom, die twee opeenvolgende driepunters raak schoot, kwamen de Brabanders terug in de wedstrijd en stonden bij de pauze met 46-42 voor.
Na de onderbreking namen de gasten het initiatief en liepen onder leiding van uitblinker Dean Oliver snel weg bij Flames. Dit leverde een maximale voorsprong op van 59-47. Met een run van zeven punten kwamen de Groningers terug tot 59-56, maar een driepunter vlak voor het einde van het derde kwart van Rogier Jansen deed Flames definitief de das om. In het laatste kwart bouwde Den Bosch de voorsprong verder uit en kwam de ploeg van coach Marco van den Berg niet meer terug in de wedstrijd.
Flames moet mede door deze nederlaag de koppositie voorlopig overlaten aan Bergen op Zoom. De Groningers staan tweede in de eredivisie met 36 punten uit 21 wedstrijden.