Gronitas door, Appingedam uitgeschakeld in play-offs

GRONINGEN/APPINGEDAM - Gronitas heeft zich zondagmiddag geplaatst voor de halve finale van de play-offs om een plek in de hoofdklasse door Germania te verslaan. Appingedam werd op eigen veld uitgeschakeld door Rheden.
Gronitas sloot ook het tweede duel met Gemania uit Groesbeek winnend af. De heenwedstrijd was al met 3-1 gewonnen. Op eigen veld maakte de ploeg van trainer Jan Vlap het af door een ruime 6-3 overwinning te boeken. De thuisploeg kwam nog op achterstand, maar treffers van Arjan Wessels en Lesley Fellinga, uit een strafschop, zorgden voor een 2-1 ruststand. Na de pauze keek Gronitas na een uur spelen tegen een 3-2 achterstand aan, maar goals van Rik Spekken (2X), Tim Velten en Graham Ramalho brachten de Groningers in veilige haven. Gronitas treft nu in de halve finale de Bataven uit Gendt. De heenwedstrijd is op zaterdag 22 mei om 17:00 uur en wordt gespeeld op sportpark Corpus den Hoorn.
Voor Appingedam zit het seizoen er op. De thuiswedstrijd tegen Rheden werd met 1-1 gelijkgespeeld. Na de 3-0 uitnederlaag was dit niet genoeg om verder te mogen. De Damsters kwamen na een uur spelen nog wel op voorsprong door een goal van Jeroen Buurke. De thuisploeg bleef drukken en had het betere van het spel, maar de bal wilde er niet meer in. Toen tien minuten voor tijd Rheden de gelijkmaker liet aantekenen was de tweekamp gespeeld.