Be Quick mist Topklasse na verloren strafschoppenserie

HOORN - Be Quick is er zaterdagavond niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de Topklasse. De ploeg van trainer Marcel Groninger verloor na strafschoppen van ARC uit Alphen aan den Rijn nadat de wedstrijd na reguliere speeltijd en verlenging was geeïndigd in 1-1.
Be Quick begon slecht aan de wedstrijd en keek al na 20 seconden spelen tegen een 1-0 achterstand aan toen Patrick Vermeulen zomaar door de Groninger defensie kon lopen en de bal achter Jeroen Vogel schoot. Na deze tegenslag herpakten de Groningers zich en kwamen beter in het spel. De verdiende gelijkmaker viel na twintig minuten toen Kevin Waalderbos uit een vrije trap van Pieter van der Ven binnen kopte. Be Quick domineerde de rest van de eerste helft en kreeg grote kansen.
Willem Lanjouw miste goede mogelijkheden en op slag van rust faalde Raymond Bolt alleen voor de keeper. In de tweede helft ging de wedstrijd gelijk op, maar de slotfase was weer voor de Good Old. Waalderbos zag twaalf minuten voor tijd een inzet via de doelman naast gaan. Lanjouw was in de slotminuut nog heel dichtbij de winnende treffer, maar zijn kopbal kwam op paal. In de blessuretijd werd een inzet van Thomas Metzemaekers nog van de lijn gehaald.
Na 90 minuten stond het dus 1-1 en omdat in de verlenging niet gescoord werd kwam het aan op strafschoppen. Martijn Bosman schoot de eerste strafschop op de lat en de tweede inzet van Willem Lanjouw werd gestopt. Omdat ARC alle penalty's wel benutte wonnen ze deze serie met 4-2 en speelt Be Quick ook volgend jaar in de hoofdklasse. ARC promoveert naar de Topklasse.