Gronings succes op NK Sprint

© Soter Was Here!/Flickr (Creative Commons)
DRACHTEN - Zwemmer Rudy Ted de Haan van het Anker Team Groningen heeft zondag tijdens het NK Sprint in Drachten een zilveren medaille gepakt op de 50 meter schoolslag.
De Haan finishte na 27.98 seconden en was slechts driehonderdste langzamer dan winnaar Robin van Aggele.
Timon Evenhuis van Trivia uit Groningen heeft op de 50 meter vrije slag een bronzen medaille gewonnen. Evenhuis deed 22.69 seconden over de 50 meter en was bijna een halve seconde langzamer dan Robin van Aggele die goud won. Zaterdag won hij al goud op de 100 meter wisselslag.
Op de 50 meter rugslag was er eveneens een bronzen medaille voor een Trivia-zwemmer. Marc Kremer tikte aan na 26.23 seconden en moest ruim 1,5 seconde toegeven op winnaar Jan Kersten.
Bij het onderdeel estafette was er zowel bij de heren als dames voor Trivia succes. Het tweede team van Trivia bestaande uit Wolthuizen, Kersten, Aarnoutse en Gouw pakte bij de 4 x 50 meter wisselslag brons in 1.44.05 minuut. Daarmee waren de Groningse heren ruim vier seconden langzamer dan winnaar AZ&PC. De dames van Trivia pakten ook brons bij de 4 x 50 meter vrije slag. Frieman, Rietveld, Schoonbeek en Oldenburg gaven in een tijd van 1.45.24 seconden twee tellen toe op De Dolfijn.
Zij waren de sterkste op dit onderdeel.