Veendam begint oefencampagne met ruime zege

BORGERCOMPAGNIE - BV Veendam is donderdagavond de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een wedstrijd tussen team Wiekens en team BV Veendam. De ploeg van trainer Joop Gall won het duel met 7-2.
Gerard Wiekens had voor deze gelegenheid een speciaal team met oudgedienden op de been gebracht dat de eerste helft speelde tegen BV Veendam. Na de eerste helft stond het 4-1 in het voordeel van Veendam door twee treffers van Michael de Leeuw en goals van Marnix Kolder en Anco Jansen. Voor team Wiekens scoorde Joseph Oosting tegen.
Na de pauze speelde Wiekens met zijn nieuwe team, amateurploeg Noordster, de tweede helft. Na 65 minuten verliet de centrale verdediger het veld. BV Veendam, dat ook met een bijna volledig ander elftal aan de tweede helft was begonnen, bouwde de score verder uit door treffers van Lars Lambooij, de Tsjech Vasek Svoboda en de Duitser Rene Leive Johann. Kees Dun deed nog iets terug voor team Wiekens waarmee de eindstand werd bepaald op 7-2. BV Veendam had verschillende spelers op proef en vooral de Tsjech Svoboda maakte indruk met een goal en sterk combinatiespel.