Veendam pas na rust ruim langs regioteam Wagenborgen

WAGENBORGEN - BV Veendam heeft vrijdagavond in de voorbereiding op het nieuwe seizoen met 9-0 gewonnen van het regioteam Wagenborgen. Bij rust stond het slechts 2-0 voor de ploeg van trainer Joop Gall, maar na de pauze werd het net nog zeven maal gevonden.
Gall had zijn selectie donderdag aan een zware looptraining in Gieten onderworpen en dit moest vooral in de eerste helft duidelijk nog verwerkt worden. Ondanks het slechte veld speelde Veendam wel een goed positiespel en kwam na een dik half uur spelen op voorsprong door een prachtig afstandsschot van de Tsjechische proefspeler Pavel Smovs. Een minuut later maakte Jason de Jong, eveneens op proef bij BV Veendam, er 2-0 van.
Na de pauze was het verzet bij het regioteam gebroken en voerden Marnix Kolder, René Wessels en Petrit Hoxhai binnen tien minuten de score op tot 5-0. Martijn van de Laan maakte er tien minuten voor tijd 6-0 van en René Wessels scoorde uit een strafschop zijn tweede treffer van de avond. In de slotfase bepaalden opnieuw Marnix Kolder en Lars Lambooij de eindstand op 9-0.