FC Groningen verliest in oefencampagne van Midtjylland

HAREN - FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Haren onder zeer warme omstandigheden de oefenwedstrijd tegen het Deense FC Midtjylland met 3-2 verloren.
De ploeg van trainer Pieter Huistra begon uitstekend aan de wedstrijd en stond al na twee minuten spelen op voorsprong, door een goal van aanwinst Dusan Tadic. Hij kreeg de bal op links aangespeeld, drong het strafschopgebied binnen en haalde met zijn rechterbeen doeltreffend uit. De Denen kwamen na een half uur spelen op gelijke hoogte door een treffer van Ken Ilsø. Dit was ook de ruststand voor ruim 800 toeschouwers.
Na de pauze verscheen FC Groningen met een compleet ander elftal aan de aftrap in vergelijking met de eerste 45 minuten. In de 66e minuut zette Tim Keurntjes, die overkwam van de Graafschap, de Groningers opnieuw op voorsprong met een schot in de korte hoek. De gasten zetten nog een keer aan en een kwartier voor tijd scoorde Jesper Juelsgård uit een vrije bal de gelijkmaker. Sylvester Igboun maakte in de 83e minuut het winnende doepunt voor FC Midtjylland.