Martijn Veenstra Gronings Outdoorkampioen

NIEUWE PEKELA - Springruiter Martijn Veenstra uit Marum is zaterdag met zijn paard Luimstra's Vabina in de ZZ-klasse Groninger Outdoor kampioen geworden. In de belangrijkste dressuurklasse Z2 ging de titel naar de combinatie Jarmilla Peterson en Don Chello uit Wedde.
Veenstra was, net als in de eerste twee maches, foutloos en in de barrage klokte hij een tijd van 33.35 seconden. Met zijn andere paard, Luimstra's Wabina, bemachtigde hij een derde plaats. Ook met dit paard reed hij een foutloze barrage en wist hij zijn paard in 37.47 seconden over de hindernissen te laten gaan. Het zilver ging naar de talentvolle Nicole Botma uit Zuidbroek en haar paard Wallstreet Cjs. Ook zij reden een foutloze barrage. De combinatie wist het parcours af te leggen in een tijd van 34.61 seconden. Botma werd in de M-klasse met Amadeus De Lacamorkus Cjs wel kampioen.
De Z2-klasse dressuur kende een spannende ontknoping. Peterson stond na de verplichte kür royaal bovenaan. In de vrij kür liet Vai Bruntink van Stal Laarakkers uit Winschoten met haar paard Vdl Daytona zich van haar beste kant zien. Bruntink won de kür op muziek met een totaal van 70.25 punten. Over beide onderdelen bleek Peterson maar zes honderdste punt meer te hebben dan Bruntink, 66.95 ten opzichte van 66.89. Agnes Oosterhof uit Delfzijl greep met Villeneuve het brons.