FC Groningen verslaat Benfica

Fredrik Stenman
Fredrik Stenman © Jan Kanning / Acta Fotografie
GUIMARAES (POR.) - FC Groningen heeft zaterdagavond de tweede wedstrijd op het trainingskamp in Portugal met 4-3 gewonnen van Benfica.
Groningen begon zeer voortvarend aan de wedstrijd en nam al na vier minuten spelen een voorsprong tegen de kampioen van Portugal. Een voorzet op maat van Dusan Tadic werd met het hoofd afgewerkt door Nicklas Pedersen. Een minuut later was het alweer gelijk. Jonas Ivens kopte na onzorgvuldig uitverdedigen de bal recht in de voeten van Alan Kardec die met dit buitenkansje wel raad wist. Beide ploegen kregen na deze vroege doelpunten nog enkele kansen, maar bij rust stond het 1-1.
Tien minuten na de pauze kwam Benfica op voorsprong na een fraaie volley van Carlos Martins: 2-1. Groningen liet zich echter niet uit het veld slaan en ging voorzichtig op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel een kwartier voor tijd door een treffer van Shkodran Metaj. Opnieuw sloegen de Portugezen vlak na een doelpunt van de FC weer toe. Ditmaal was het Nuno Gomez die de bal achter doelman Leonard Nienhuis kopte. Net toen het leek dat Groningen tegen de tweede nederlaag van het toernooi in Guimaraes leek aan te lopen viel toch nog de gelijkmaker. Jeffrey Rijsdijk brak in de laatste minuut van de wedstrijd door aan de rechterkant van het veld en leverde een prima voorzet af die door de mee opgekomen verdediger Fredrik Stenman werd binnen geschoten.
Groningen won de aansluitende strafschoppenserie met 4-3. Benfica en Vitoria Guimaraes maken zondag uit wie dit toernooi gaat winnen.