Portret van trainer Pieter Huistra

GRONINGEN - Pieter Huistra gaat aan de slag als hoofdtrainer van FC Groningen. Eerder was hij al als speler en jeugdtrainer actief bij de club.
Voor Pieter Huistra is FC Groningen de groene draad door zijn carrière. Zijn verhaal begint in 1984, toen hij van de Friese amateurclub Drachtster Boys naar FC Groningen ging. Na Groningen speelde hij voor FC Twente. Vervolgens speelde hij vijf jaar in Schotland voor de Glasgow Rangers. Met de Rangers werd hij van 1991 tot en met 1995 vijf jaar op rij kampioen van Schotland.
Daarnaast speelde de linker buitenspeler acht interlands voor het Nederlands elftal. Na zijn periode in Schotland speelde Huistra nog in Japan bij Hirosjima om in 1997 kort terug te keren bij FC Groningen. Na een korte tijd voor het Belgische Lierse SK gespeeld te hebben start hij met het jeugdtrainersschap bij FC Groningen.
Na vier jaar jeugdtrainerschap bij FC Groningen, wordt Huistra assistent bij Vitesse. Drie jaar later is Huistra assistent bij Ajax en vorig seizoen was hij er trainer van de beloften. Tot dusver heeft Huistra dus als trainer vooral veel met jeugd gewerkt.