Mollema klimt naar zesde plaats in Polen

USTRON (PL) - Wielrenner Bauke Mollema uit Groningen is donderdag zesde geworden in de vijfde etappe van de Ronde van Polen. Mollema is in het algemeen klassement gestegen naar de zesde plaats.
De vijfde etappe over bijna 150 kilometer naar Ustron was de eerste etappe met aankomst bergop in de 67e Ronde van Polen. Mollema handhaafde zich steeds van voren, maar hij kon een demarrage van de Ier Daniël Martin een paar kilometer voor de streep niet beantwoorden. De Raborenner probeerde er nog wel naar toe te rijden, maar hij kon niet wegkomen bij de andere achtervolgers. Martin gaf de winst niet meer uit handen en won. Mollema sprintte in de achtervolgende groep naar de zesde plaats met een achterstand van twintig seconden op de winnaar.
In het algemeen klassement klom de 23-jarige Mollema van de twaalfde naar de zesde plaats. Hij heeft nu een achterstand van 29 seconden op de nieuwe leider Martin. De Ronde van Polen eindigt zaterdag in Krakow en voor vrijdag staat nog een bergetappe op het programma.