BV Veendam pakt in extra tijd een punt

VELSEN-ZUID - BV Veendam is de competitie begonnen met een gelijkspel. In Velsen-Zuid werd het tegen Telstar 1-1. Ver in de extra tijd maakte Michael de Leeuw de gelijkmaker door een benutte strafschop.
Veendam begon niet goed aan de wedstrijd en keek na 12 minuten al tegen een achterstand aan. Wouter de Vogel schoot een vrije trap van 20 meter binnen. De thuisploeg kreeg via Gyasi nog twee kansen om te scoren, maar telkens stond Peter van der Vlag in de weg. Na een half uur spelen kwam Veendam beter in de wedstrijd en kreeg het binnen vijf minuten vier kansen om op gelijke hoogte te komen. Michael de Leeuw had tot twee keer toe het vizier niet op scherp staan. Hetzelfde gold voor Rene Wessels en Petrit Hoxhaj ook zij wisten niet te scoren.
Na de rust was De Leeuw opnieuw dichtbij de gelijkmaker. Na een strakke voorzet van Van der Laan had De Leeuw de bal voor het intikken, maar de topscorer van vorig seizoen miste jammerlijk. Aan de andere kant kwam Veendam goed weg, nadat Fafiani vrij voor Van der Vlag te slap inschoot. Ruim in blessuretijd kreeg Veendam een strafschop na een handsbal van Toine van Huizen. De Leeuw was vanaf elf meter trefzeker. Door het gelijkspel staat Veendam op -3.
Volgende week vrijdag speelt Veendam de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Dan is aan de Langeleegte Go Ahead Eagles de tegenstander.