BV Veendam hard onderuit

VEENDAM - BV Veendam was in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen machteloos tegen Go Ahead Eagles. Aan de Langeleegte verloor Veendam met 4-1.
Na vier minuten waren de gasten al dichtbij de openingstreffer, maar de kopbal van Koen van der Biezen kon nog onschadelijk worden gemaakt door doelman Peter van de Vlag. De enige kans voor de thuisploeg was na ruim een kwartier spelen toen Rene Wessels door het centrum kon opstomen, maar oog in oog met Go Ahead-doelman Padt schoot Wessels voorlangs. Vervolgens heerste Go Ahead en kreeg het volop kansen om te scoren. Na bijna een half uur kwamen de gasten terecht op voorsprong via een rake kopbal van Theo Vogelsang. Vlak voor rust werd het 2-0 voor Go Ahead. De rappe aanvaller Pedro sprintte Cijntje eruit en schoof de bal beheerst binnen.
Ondanks de kansloze eerste helft kreeg Veendam de eerste kans na rust. Een goede voorzet van Michael de Leeuw kon niet worden binnengekopt door Qays Shayesteh. Na een uur spelen besliste Koen van der Biezen de wedstrijd. Hij maakte de 3-0 voor Go Ahead. Een kwartier voor tijd redde de Tsjechische verdediger Pavel Cmovs de eer voor Veendam. Hij kopte de bal langs Padt. Één minuut voor tijd werd het zelfs 4-1 voor Go Ahead, Pedro maakte zijn tweede van de avond.
BV Veendam staat na twee wedstrijden op -3.