Toptennistoernooi Stadskanaal opnieuw prooi voor de Gier

STADSKANAAL - Tennisser Bart de Gier uit Zwaag heeft zondagmiddag voor de derde keer in zijn loopbaan het Toptennistoernooi in Stadskanaal gewonnen. Bij de dames ging de overwinning naar Pauline Wong uit Enschede.
De Gier kwam redelijk eenvoudig door de voorrondes heen, maar moest in de kwartfinales alles uit de kast halen om Rick de Groot uit Oude Pekela te verslaan. Dit lukte uiteindelijk in drie sets. In de finale trof de nummer zeven van Nederland Mark de Jong uit Rotterdam. In de eerste set was er weinig spanning en trok de Gier al snel met 6-2 aan het langste eind.
In de tweede set vocht de Jong voor wat hij waard was en kwam zelfs met 5-4 voor. Verder liet de topfavoriet het echter niet komen. De Gier dwong uiteindelijk een tie-break af en wist deze met 7-1 te winnen.
Bij de dames ging de finale tussen Pauline Wong en Daniëlle Koetje uit Kolham. De Groningse had op knappe manier de finale bereikt door achtereenvolgens Sandra van Putten, Charlotte Koning en Margot Wijnen te verslaan. In de finale was Koetje echter de mindere en moest het onderspit delven met de setstanden 6-4 en 6-2.