FC Groningen verslaat KV Mechelen in oefenduel

MECHELEN - FC Groningen heeft zondagmiddag in België de oefenwedstrijd tegen KV Mechelen met 3-2 gewonnen. Groningen miste zeven spelers die voor vertegenwoordigende elftallen actief zijn. Petter Andersson speelde voor het eerst sinds januari 2009 weer in het eerste van FC Groningen.
De ploeg van trainer Pieter Huistra begon goed aan de wedstrijd en kwam na twintig minuten spelen op voorsprong. Gonzalo Garcia schoot vanaf de achterlijn de bal subliem in de kruising. Vijf minuten later verdubbelde Jonas Ivens met een kopbal de score. Een speciaal doelpunt omdat Ivens voor even terugkeerde naar zijn vorige werkgever. Deze wedstrijd was een onderdeel van zijn overgang naar Groningen.
Na een half uur spelen maakte Koen van de Laak er 3-0 van. Van de Laak benutte een strafschop nadat Petter Andersson was onderuit gehaald. Dit was ook de ruststand. Vijf minuten na de pauze scoorde Boubacar Diabang namens KV Mechelen tegen. Groningen speelde minder in de tweede helft en liep vaker uit de organisatie. Jonathan Wilmet bracht het verschil twintig minuten voor tijd terug tot 3-2. Verder kwamen de Belgen echter niet.