Slagter rukt op naar tweede plaats in Tour de l'Avenir

© Archief/Wouter Roosenboom
RISOUL (FRA.) - Wielrenner Tom Jelte Slagter uit Slochteren is zaterdagmiddag vijfde geworden in een zware bergetappe in de Tour de l'Avenir. Door dit resultaat klimt Slagter in het algemeen klassement naar de tweede plaats.
In de bergrit over 204 kilometer van Saillans naar Risoul wist Slagter zich te nestelen in de kopgroep die uiteindelijk de prijzen verdeelde. De ritzege ging naar de Colombiaan Nairo Alexander Quintana die door deze overwinning ook de leiderstrui overnam van de Belg Yannick Eijssen. Slagter kwam op slechts 43 seconden van de winnaar over de streep en kon daarmee beslag leggen op de vijfde plaats in de daguitslag.
De talentvolle coureur uit Slochteren steeg in het algemeen klassement naar de tweede plaats. De Tour de l'Avenir wordt zondag afgesloten met een individuele klimtijdrit over 13,5 kilometer op de Risoul, dezelfde berg waar zaterdag de finish streep getrokken was. Slagter moet in deze laatste rit twintig seconden goed maken op de leider in het klassement Quitana.