Petter Andersson scoort voor winnend Jong FC Groningen

Petter Andersson
Petter Andersson © Acta Fotografie/Jan Kanning
DOETINCHEM - Jong FC Groningen heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong De Graafschap met 3-1 gewonnen. Petter Andersson tekende voor de openingstreffer.
Jong FC Groningen begon fel en agressief aan de wedstrijd. Dat resulteerde in de 2e minuut al voor een voorsprong toen Andersson een aanval over de rechterkant doeltreffend afrondde. Na een half uur spelen verdubbelde Norair Mamedov de marge. De spits schoot eerst een vrije trap in de muur, maar hij kreeg een rebound. Daarbij kapte Mamedov een paar man uit en schoot met links de 2-0 binnen.
Na de pauze drong de thuisploeg flink aan en dat leidde in de 54e minuut tot de aansluitingstreffer. Vanaf de 65e minuut kreeg de ploeg van trainer Dick Lukkien de wedstrijd weer onder controle. Kansen bleven uit, omdat het vaak ontbrak aan een goede eindpass. Tien minuten voor tijd besliste Danny Menting op fraaie wijze de wedstrijd. Nadat een verdediger de bal verkeerd op zijn hoofd had gekregen, schoot Menting de bal van ongeveer 25 meter met een lob binnen.
Jong FC Groningen is nog altijd ongeslagen in de Beloften Eredivisie en staat met 8 punten uit 4 wedstrijden op de vierde plaats.