Veendam op eigen veld nipt langs MVV

VEENDAM - BV Veendam heeft zaterdagavond de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. Aan de Langeleegte werd MVV uit Maastricht met 1-0 verslagen door een goal van Marnix Kolder na een uur spelen.
In de eerste helft was de ploeg van Joop Gall de betere ploeg, maar wist verschillende kansen niet af te werken. MVV kwam er weinig uit en Veendam doelman Peter van der Vlag hoefde nauwelijks handelend op te treden. Andrew Ornoch viel na ruim een kwartier spelen uit met een hamstringblessure. Een gevaarlijk schot van Michael de Leeuw werd vijf minuten voor rust gered door de keeper van MVV.
Veendam begon ook sterk aan de tweede helft. Michael de Leeuw verlengde de bal uit een corner, maar Niek Loohuis kon net niet afwerken. Na een uur spelen kwam de ploeg van trainer Joop Gall op voorsprong. Een mooie individuele actie van Shayesteh werd afgerond door Marnix Kolder die de bal met zijn bovenbeen vanaf twee meter binnentikte. Twee minuten later werd Tom van Hyfte van MVV uit het veld gestuurd na een zware overtreding op René Wessels. Ondanks het numerieke overwicht kon Veendam weinig gevaar meer stichten en werden de drie punten uiteindelijk met moeite binnengehaald.
Verdediger Angelo Cijntje viel in de tweede helft uit met een spierscheuring. Verwacht wordt dat de verdediger een aantal weken buitenspel staat. De blessure van Ornoch lijkt mee te vallen, hij is waarschijnlijk volgende week weer inzetbaar. Het was voor Veendam de derde overwinning op rij, waarvan twee competitieduels, en stijgt naar de dertiende plaats in de Jupiler League met vier punten uit zeven wedstrijden.