Eerste nederlaag Jong FC Groningen

© FPS/Jos Schuurman
GRONINGEN - Jong FC Groningen is er woensdagavond niet in geslaagd om mee aan kop te komen in de Beloften Eredivisie. Op eigen veld verloor de ploeg van trainer Dick Lukkien met 2-0 van Jong Feyenoord/Excelsior.
Jong FC Groningen stond binnen 25 minuten met 2-0 achter en kwam dit niet meer te boven. Met bijna alleen maar spelers uit de A-selectie speelde Groningen de slechtste wedstrijd van het seizoen tot nu toe. De beginfase was nog veel belovend met kansen voor Norair Mamedov en Petter Andersson.
De tegentreffers in de 14e en 23e minuut ontstonden op vrijwel identieke wijze. In beide gevallen ontbrak het de defensie aan scherpte. Na de achterstand duurde het lange tijd voordat Jong FC Groningen weer gevaarlijk werd.
Mamedov probeerde het diverse keren met schoten, maar was niet succesvol. De grootste kans ontstond in de slotminuut. Een inzet van invaller Tim Keurntjes werd in eerste instantie gestopt door de keeper, waarna Mamedov de rebound op de lat kopte. Daarna kreeg de thuisploeg geen kansen meer en was de eerste nederlaag van het seizoen een feit. Danny Holla speelde één helft mee en Andersson de volle negentig minuten.
Jong FC Groningen is gezakt naar de vijfde plaats met 8 punten uit 5 wedstrijden.