BV Veendam in blessuretijd langs FC Eindhoven

VEENDAM - BV Veendam heeft de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven met 1-0 gewonnen. Michael de Leeuw scoorde in blessuretijd de enige treffer uit een strafschop.
Doelman Peter van der Vlag groeide uit tot de held van de avond. Hij voorkwam met een aantal uitstekende reddingen dat Eindhoven tot scoren kwam.
De eerste helft was het aanzien niet waard. Beide ploegen speelden in een laag tempo. Desondanks had Veendam na negen minuten spelen de leiding moeten nemen. Marnix Kolder maaide voor open doel over de bal heen. Op slag van rust was de thuisploeg nog een keer gevaarlijk. Petrit Hoxhaj stuitte op keeper Swinkels.
De tweede helft was aantrekkelijker. Eindhoven kreeg via Vansimpsen drie schietkansen. In alle gevallen redde keeper Peter van der Vlag. Eindhoven raakte ook nog een keer de lat. Veendam kreeg mogelijkheden via Michael Jansen en Anco Jansen.
Het duel leek in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen. Maar het venijn zat in de staart. Marnix Kolder werd bij een hoekschop vastgehouden in het strafschopgebied. Michael de Leeuw schoot de penalty via de vuisten van Swinkels in het doel. De ploeg van Joop Gall heeft zeven punten uit acht wedstrijden en is gestegen naar de elfde plaats in de Jupiler League.