Dames Cycle Sport nipt verslagen bij NK tijdrijden

HOOGEZAND - De vrouwen van Cycle Sport Groningen zijn met miniem verschil verslagen op het Nederlands Kampioenschap tijdrijden voor clubteams in Hoogezand.
Op de streep was het verschil na een tijdrit van ruim 41 kilometer met Wielervereniging Noord Holland, waar Julia Soek uit Den Ham deel van uit maakte, slechts zeventig honderdste van een seconde. De ploeg van Cycle Sport bestond uit de zussen Judith en Els Visser, Nynke Troelstra en Suzanne van Gelder. De vier realiseerden een tijd van 58.16 minuten. Vorig jaar eindigde Cycle Sport Groningen ook op de tweede plaats. Toen met een verschil van negen seconden. De derde plaats ging naar RTC de Bollenstreek uit Lisse.
Bij de mannen ging de titel naar WV De Jonge Renner uit Oosterhout. De veelvoudig kampioen legde de bijna 50 kilometer af in 59.18 minuten en klopte daarmee titelhouder WV Noord Holland, waarin onder andere Wouter Haan uit Bedum meereed, met 22 seconden. Gaul! uit Groningen werd vijfde. De Noordelijke Wielervereniging Groningen en Cycle Sport Groningen eindigden respectievelijk als elfde en twaalfde.