Royale nederlaag Jong FC Groningen

EINDHOVEN - Jong FC Groningen heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong PSV met 4-1 verloren. Bij rust stond de ploeg van trainer Dick Lukkien al met 2-0 achter.
Jong FC Groningen trof in Eindhoven een sterke tegenstander met onder meer Stef Nijland, Nordin Amrabat, Otman Bakkal en Jonathan Reis in de gelederen. Binnen 25 minuten stond Jong PSV al met 2-0 voor door treffers van Reis en Amrabat. Groningen voetbalde aardig mee, maar was verdedigend te slordig en aanvallend ontbrak het in de eerste helft aan de beslissende pass.
Na een minuut of tien in de tweede helft werd door de verdediging niet scherp genoeg gedekt, waar Amrabat van kon profiteren. Kort daarna maakte Jeroen Veldmate een schitterend doelpunt. De verdediger onderschepte een bal en van net over de middenlijn passeerde Veldmate de doelman van Jong PSV met een schitterend schot van zeker 45 meter.
Daarna kreeg Jong FC Groningen nog mogelijkheden via Norair Mamedov, Tim Keurntjes en Kelvin Bossman op 3-2. In de slotminuut werd het nog 4-1 en was de tweede nederlaag van het seizoen een feit. Jong FC Groningen is gezakt naar de zevende plaats in de Beloften Eredivisie met 8 punten uit 6 wedstrijden.