Knappe eerste zege Leekster Eagles tegen Veerhuys

HOORN - Leekster Eagles heeft vrijdagavond de uitwedstrijd in Hoorn tegen HV/Veerhuys met 5-3 gewonnen. De gasten speelden drie keer een man-meer situatie genadeloos uit. Het was de eerste overwinning van het seizoen voor de Leeksters.
In een enerverende wedstrijd in sportcentrum Vredehof begon de thuisploeg goed en kwam na vijf minuten spelen op voorsprong. Naarmate de eerste helft vorderde kwam Leekster Eagles beter in de wedstrijd. De gelijkmaker vlak voor rust van de voet van Ite Hoolsema was dan ook verdiend. Met deze 1-1 stand gingen beide ploegen aan de thee.
Na de pauze kwam de ploeg van coach Robert Herder opnieuw op achterstand, maar met een man meer tekende Duminda Menting voor de gelijkmaker. Hetzelfde scenario herhaalde zich vijf minuten later: de thuisploeg kwam weer voor, maar opnieuw met een man meer op het veld bracht dit keer Arjan Veenstra de ploegen op gelijke hoogte.
In de slotfase was het Duminda Menting die na een razendsnelle counter de Leeksters voor de eerste keer in de wedstrijd aan de leiding bracht. Omdat Veerhuys alles op alles zette om gelijk te maken ontstond er opnieuw een man-meer situatie voor de gasten en maakte Bas Lulofs het met een fraaie lob vlak voor tijd af: 5-3. Een rode kaart voor Ite Hoolsema in de laatste seconden kon de feestvreugde niet verstoren.
Leekster Eagles stijgt na deze zwaarbevochten overwinning naar de negende plek in de zaalvoetbal topdivisie met vier punten uit vier duels.