Be Quick op eigen veld te sterk voor MSC

GRONINGEN - Be Quick 1887 heeft zaterdagavond in de Hoofdklasse C het thuisduel tegen MSC-Antaris uit Meppel met 3-2 gewonnen. Jasper Valentijn maakte twee doelpunten voor de Groningers.
Be Quick begon stormachtig op de eigen Esserberg en kwam al na zeven minuten op voorsprong. Pieter van de Ven zette de aanval op, Raymond Bolt ging een combinatie aan met Stefan Metz en laatstgenoemde werkte feilloos af. In de 23e minuut had de ploeg van trainer Marcel Groninger de marge al verdubbeld. Op aangeven van Raymond Bolt schoot Jasper Valentijn de bal onberispelijk in de linkerhoek achter de doelman van MSC.
Hierna nam Be Quick het te gemakkelijk op en dit werd meteen afgestraft door de opportunistisch spelende gasten. In de 37e minuut scoorde Henk Kleene uit een hoekschop met een kopbal de aansluitingstreffer en vijf minuten later tikte zijn ploeggenoot Tjisse Kerkstra, eveneens uit een corner, de gelijkmaker binnen. Dit was ook de ruststand.
Na de pauze kwam de thuisploeg sterk opzetten en nadat al twee doelpogingen op de lat waren beland via Lars van den Berg en Raymond Bolt, kwam de winnende treffer na een uurtje spelen op het scorebord. Het was opnieuw Jasper Valentijn, uit weer een voorzet van Raymond Bolt, die voor Be Quick de 3-2 binnenkopte. In de slotfase lanceerde MSC nog een wanhoopsoffensief, maar doelman Gijs Koopmans hield zijn doel verder schoon.
Be Quick is inmiddels vijf wedstrijden ongeslagen en klimt door de zege naar de tweede plaats in de hoofdklasse C met elf punten uit zes wedstrijden.