Zweedse Groningers bereiden zich voor op EK-kwalificatie

GRONINGEN - Dinsdag speelt het Nederlands elftal een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. Voor FC Groningen-speler Andreas Granqvist zal het een speciaal moment zijn.
De aanvoerder van Groningen speelt dan zijn belangrijkste wedstrijd tot nu toe. Normaal gesproken is Granqvist wisselspeler bij Zweden, maar door een schorsing van verdediger Mellberg staat Granqvist normaal gesproken aan de aftrap tegen Oranje.
Sinds donderdag traint de Zweedse selectie in Amsterdam. Maar liefst zes spelers uit de Eredivisie zijn voor de interland tegen Nederland opgeroepen door bondscoach Erik Hamrén. Zweden is de EK kwalificatiereeks goed begonnen. Tegen Hongarije en San Marino werd gewonnen. Nog belangrijker, er werd geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd.
In de wedstrijd tegen San Marino kwam Granqvist binnen de lijnen na de rode kaart voor Melberg. Hij scoorde voor het eerste in z’n zesde interland voor Zweden. Het zou voor het eerst zijn dat Granqvist in zo’n belangrijke wedstrijd in de basis staat.
Afgelopen zaterdag trainde ook Fredrik Stenman in het Olympisch stadion van Amsterdam. Niet als volwaardig selectielid, maar om een partijvorm van elf tegen elf mogelijk te maken. Waar de keuze voor Stenman een logische is, komt de uitverkiezing van Petter Andersson als een volslagen verrassing. Hij is nog maar net hersteld van een tweede kruisbandblessure.