Zure nederlaag Jong FC Groningen

AMSTERDAM - Jong FC Groningen heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong Ajax met 2-1 verloren. Het winnende doelpunt viel zeven minuten voor tijd.
Jong FC Groningen speelde op de Toekomst een verdienstelijke wedstrijd en kon vooral voor rust goed tegenstand bieden aan de thuisploeg. De ploeg van trainer Dick Lukkien kwam in de achtste minuut op voorsprong toen verdediger Van der Meulen na een te harde terugspeelbal in eigen doel schoot. Vervolgens golfde het spel op en neer zonder dat er sprake was van grote kansen.
Tot vijf minuten voor rust toen Yousouf Zinga een open kopkans niet binnen wist te knikken. In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Bij Jong Ajax ging het tempo omhoog en daar had Jong Groningen moeite mee. Het was vooral tegenhouden en Groningen was aanvallend de bal te snel kwijt. In de 53e minuut werd het vanuit een scrimmage 1-1.
Vijf minuten later stopte doelman Leonard Nienhuis een, wegens hands, dubieus gegeven strafschop. Terwijl Jong FC Groningen op strijdlust een punt dacht mee te nemen, werd het zeven minuten voor tijd toch nog 2-1 voor de thuisploeg. Jong FC Groningen is door de derde nederlaag op rij gezakt naar de negende plaats in de Beloften Eredivisie met 8 punten uit 7 wedstrijden.