Flames wint na verlenging van Nijmegen

GRONINGEN - Gasterra Flames wist dinsdagavond in Martiniplaza na een zinderend slot Nijmegen met 81-75 te verslaan. In een slordige wedstrijd met veel balverlies aan beide kanten gebeurde dat pas na verlenging. Na de reguliere speeltijd was het 66-66.
Flames kwam goed uit de startblokken, maar al snel bleek dat Nijmegen aardig bij kon blijven. Na het eerste kwart stond de thuisploeg met 15-13 voor. Bij rust was de voorsprong uitgebreid naar 34-26.
Ook na het derde kwart had Flames een voorsprong, 50-48, maar in de laatste tien minuten kenden de Nijmegenaren een opleving mede door een aantal onzorgvuldige schoten van de ploeg van coach Marco van den Berg. De gasten produceerden een serie van elf onbeantwoorde punten en namen een voorsprong van 58-54 waarmee ze even op de winst leken af te stevenen.
Mede dankzij twee driepunters van aanwinst Henry Bekkering kwamen de Groningers toch weer terug in de wedstrijd. Een minuut voor tijd stond Flames met 66-63 voor, maar Nijmegen sleepte er dankzij een score en bonusvrije worp van Brian Laing toch nog verdiend een verlenging uit.
In de extra tijd brak een driepunter van Matt Bauscher, bij de de stand 73-71, het Nijmeegse verzet definitief. Jason Dourisseau en Jason Ellis waren de topscorers bij Flames met allebei veertien punten. GasTerra Flames is koploper in de Dutch Basketball League met zes punten uit drie wedstrijden.