Celeritas-Donar onderuit tegen Amsterdam

AMSTERDAM - De basketbalsters van Celeritas-Donar hebben zondagavond ook de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen verloren. Amsterdam was in eigen hal met 86-66 te sterk.
Celeritas kwam sterk uit de startblokken en kon zich goed verweren tegen het fysieke spel van de thuisploeg. Na het eerste kwart stond Amsterdam met 23-19 voor. Hierna lieten de Groningse dames het vooral in de organisatie af weten en zodoende konden de hoofdstedelingen bij rust na een 42-31 voorsprong uitlopen.
De toch al smalle selectie van coach Willem Zwart kreeg in het begin van het derde kwart leterlijk een klap te verduren omdat Naomi Talens een elleboog in haar gezicht kreeg. Ze kon niet verder spelen en in het ziekenhuis moest haar wenkbrauw gehecht worden.
Omdat de Letse Aneta Tunda daana ook nog eens tegen haar vijfde fout aanliep werd het een kansloos verhaal voor de Groningse dames. Het verschil schommelde steeds tussen de achttien punten. Na dertig minuten stond het 62-44. In het laatste kwart speelde Amsterdam de wedstrijd bekwaam uit.
Topscorer aan de Groningse kant was Rianne de Roos met zeventien punten, Inge Beenen tekende voor veertien punten. Celeritas-Donar is na twee duels nog puntloos en staat daarmee op de achtste plaats in de eredivisie dames.