Wanprestatie Celeritas tegen Den Helder

GRONINGEN - De basketbalsters van Celeritas-Donar hebben woensdagavond de thuiswedstrijd tegen Den Helder met 69-42 verloren. Het was een zeer zwakke wedstrijd van de Groningse vrouwen omdat de wil om te winnen vanaf het eerste fluitsignaal ontbrak.
Door deze gebrekkige instelling was het duel in sporthal Vinkhuizen eigenlijk al na het eerste kwart gespeeld. Toen stond Celeritas al met 26-8 achter. In de tweede tien minuten herstelde de ploeg zich enigszins en was de achterstand bij rust teruggebracht tot 36-24.
Na de pauze was het weer helemaal mis bij de thuisploeg en konden de gasten, zonder zelf echt goed te spelen, uitlopen naar een 50-30 voorsprong. In het laatste kwart bouwde Den Helder het verschil gestaag nog iets verder uit. Topscorers aan de kant van Celeritas waren Rianne de Roos en de goed spelende junior Femke Vaandrager met allebei tien punten.
Coach Willem Zwart kon niet beschikken over een aantal basisspeelsters. Zo waren Carian Boorsma en Liesbeth Visser er niet bij vanwege blessures en moet de Amerikaanse aanwinst Shawna Nicols zeker tot de kerst gemist worden omdat ze onlangs op de training haar enkelbanden afscheurde. Celeritas-Donar heeft nog geen punten gehaald uit drie wedstrijden en is daarmee hekkensluiter in de eredivisie.