Matig BV Veendam pakt punt tegen Den Bosch

VEENDAM - In een matige wedstrijd is BV Veendam voor het vijfde achtereenvolgende duel ongeslagen gebleven. Aan de Langeleegte werd het tegen FC Den Bosch 1-1.
In de eerste helft viel er weinig te genieten aan de Langeleegte. Het spel van BV Veendam was pover en de thuisploeg kreeg geen enkele kans. Den Bosch voetbalde makkelijker en was een aantal malen dichtbij een treffer. John Verhoek kon tot twee keer toe vrij doorlopen op Veendam-doelman Peter van der Vlag. Beide keren kon Van der Vlag redden.
Na de rust zat er meer energie in het spel van Veendam. Dat leverde in de 67ste minuut de eerste kans en doelpunt op voor de thuisploeg. Rene Wessels, net in de ploeg gekomen, ging er op links vandoor en gaf een strakke voorzet op Kolder. De aanvaller scoorde met het hoofd.
Na het doelpunt voerde Den Bosch de druk op. Veendam wankelde, tien minuten voor tijd viel dan ook de gelijkmaker. Danny Verbeek krulde de bal vanuit een vrije schop langs de Veendammer-muur en bracht beide ploegen op gelijke hoogte. In de laatste vijf minuten kreeg Veendam het extra zwaar, doordat Lars Lambooij en Michael Jansen eigenlijk te geblesseerd waren om verder te spelen. Beide spelers konden niet meer gewisseld worden, aangezien trainer Joop Gall al drie keer had gewisseld.
In de blessuretijd kreeg Den Bosch nog een ideale mogelijkheid om de winnende te maken. Maar het schot van Verhoek werd door Van der Vlag met een katachtige reflex onschadelijk gemaakt.
BV Veendam blijft elfde op de ranglijst met negen punten uit tien wedstrijden.