'Jeugdopleiding verdient meer aandacht'

GRONINGEN - Mark-Peter Hof en Sander de Roos maken alweer voor het derde seizoen deel uit van de eerste selectie van GasTerra Flames. De spelers uit de eigen jeugdopleiding komen echter nog steeds maar sporadisch in actie.
Flames wil elk jaar kampioen worden en daarvoor zijn spelers als Hof en De Roos eenvoudig nog niet goed genoeg. Afgelopen donderdag kregen Mark-Peter Hof en Sander de Roos tegen Rotterdam beide in de tweede helft een aantal speelminuten.
Maar over het algemeen moeten de spelers van de jeugdopleiding van de Flames toekijken vanaf de bank en zien hoe hun teamgenoten scoren. Het zijn de Amerikanen die de dienst uitmaken in het team van Flames. Zijn hebben het niveau dat Hof en De Roos nog niet bezitten.
Volgens Flames coach Marco van den Berg moet de Nederlandse basketbalbond het initiatief nemen om bij de clubs in Nederland de jeugdopleiding een speerpunt te maken. Maar zolang dat initiatief niet wordt genomen, zal er in de jeugdopleiding, ook bij Flames, weinig veranderen.